Stichting

Stichting DCM is een initiatief van de Vereniging OIZ. Stichting DCM wil de semantische interoperabiliteit in de Zorg & ICT bevorderen. Een van de belangrijkste doelstellingen in de statuten van de OIZ is standaardisatie. Met de komst van het nieuwe OIZ bestuur is er een bestuurder verantwoordelijk voor de portefeuille standaardisatie. Evert Jan Hoijtink (directeur Portavita) is vice-voorzitter van OIZ en beheert daarnaast de portefeuille Standaardisatie.

Na enkele kleinere standaardisatie projecten heeft het OIZ bestuur besloten om zich in te zetten voor DCM. Stichting DCM heeft als doelstelling binnen drie jaar een database te vullen met DCMs. Detailed Clinical Models (DCM) is een nieuwe manier om zorginformatie te structureren. Hierin worden vakkennis, data specificatie en terminologie gecombineerd in informatiemodellen waarmee diverse technische uitwerkingen mogelijk zijn.

De komende maanden zal de Stichting DCM opgericht en vorm gegeven worden. In het bestuur van de Stichting gaan vertegenwoordigers van zorgverleners, de industrie (OIZ), patiƫnten, de overheid en zorgverzekeraars plaatsnemen. Eleonoor van Gaalen zal als directeur de Stichting aansturen en de doelstellingen van de Stichting, ontwikkelen en beheren van DCMs, stimuleren en begeleiden.

pdf_iconDownload hier de presentatie bij de start van de Stichting DCM.

Organigram

organigram