Agenda

Masterclass DCM

De eerstvolgende masterclass en workshop is gepland op donderdag 24 april2014

Kosten voor deelname:  Masterclass en workshop samen: €495  OIZ-lid en € 595 niet-OIZ-lid (exclusief BTW).

De workshop en masterclass vindt plaats op de TU in Eindhoven.
Nictiz, OIZ en Results4Care bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan een unieke Masterclass over Detailed Clinical Models (DCM). Als u aan wilt sluiten op landelijke en internationale ontwikkelingen zonder direct aan een standaard of technologie gebonden te zijn is dit uw kans. DCM specificeren medische vakinhoud en voegen daar wetenschappelijke kennis aan toe. Data elementen worden van unieke codes voorzien, specifiek Snomed CT en LOINC, maar ook andere codeersystemen.

In de Masterclass wordt inzicht geboden in de achtergronden, zoals de ontwikkeling ervan in Intermountain Health in de VS, afstemming op HL7 templates en 13606 / OpenEHR archetypes en andere ontwikkelingen. U leert vervolgens zelf een DCM opzetten en uitwerken, met aandacht voor systematische samenvatting van wetentenschappelijke kennis, zoeken binnen Snomed CT op concepten, dataspecificatie (ISO 21090) en gebruik van organizers om diverse DCM te ordenen in een EPD.

Na de inhoudelijke verdieping op de zorginhoud wordt verder ingegaan op modellering in Unified Modelling Language (UML), HL7 clinical statements, 13606 archetypes en transformaties via XMI. Er wordt afgesloten met een sessie die ingaat op de praktische implementatie, afstemming op de landelijke AORTA infrastructuur en de stand van zaken rondom standaarden voor DCM bij HL7, CEN en ISO.

De Masterclass wordt georganiseerd door Results4Care in samenwerking met Nictiz en OIZ. Via onderstaande documenten kunt u meer lezen over het programma en kunt u inschrijfformulieren downloaden. Op het inschrijfformulier wordt u ook gevraagd een onderwerp aan te geven dat in de oefening gebruikt kan worden. Thema’s als bloeddruk, Glasgow Coma Scale e.d. zijn al in DCM uitgewerkt en worden beschikbaar gesteld. Het best is een vergelijkbaar onderwerp van beperkte omvang te kiezen.

U kunt zich rechtstreeks aanmelden en betalen via www.zorgictwinkel.nl via deze directe link: http://www.zorgictwinkel.nl/shop/index.php?route=product/product&path=63&product_id=97

De deelname voor een Masterclass is beperkt tot maximaal 20 personen.